Dashing through the snow…


Ако искате да карате велосипед целогодишно – нужен ви е electric fat bike!
Dashing through the snow…

Ако искате да карате велосипед целогодишно – нужен ви е electric fat bike!
Ако искате да карате велосипед по всякакви терени като сняг, лед и кал – нужен ви е electric fat bike!
Ако искате да карате велосипед както off road – по черни пътища и пътеки, така и в градската джунгла – през бордюри и стъпала, нужен ви е electric fat bike!

Добре, какво е това electric fat bike?

Общо взето, това са тежката артилерия електрически велосипеди. Eljoy Monster например, е с дебели, широки 4” гуми и със свръхмощен 1000 W мотор.
Тези велосипеди обикновено са по-тежки и поради мощността си, изискват по-различна нагласа и техника на каране. Още повече, че някои модели, като Eljoy Monster имат и спусък за подаване на „газ“ (thumb throttle control) – за светкавично моментно ускорение.

Ето няколко съвета за зимно off road каране на electric fat bike

1.    Изберете подходящият ден.
Времето ще играе основна роля за вашето приключение. Не си заслужава да предприемате каквото и да е, ако е прекалено студено и ветровито или пък започва сериозен снеговалеж.

2.    Изберете маршрут.
Идеалното трасе за fat bike-a е утъпкания сняг. Много курорти поддържат пътеки за моторни шейни, които са просто идеални за fat bike колоездене. По-безопасно е да карате встрани от ски пистите.

3.    Облечете се адекватно.
Носете топли зимни ботуши и достатъчно еластични ръкавици, за лесно сменяне на скоростите и подаване на „газ“ с палеца. Каската, естествено е необходимост, а шапката под нея е задължителна. Ако не сте облечени добре, насладата от карането спада експоненциално с увеличаването на вятъра и влажността на въздуха.

4.    Носете си вода.
Добра идея е да разполагате с един термос в раницата си, така няма да има опасност да се дехидратирате.

5.    Не забравяйте снаксове и енергийни блокчета. Пъхнете ги и тях при термоса. Дори и с мощния мотор на Eljoy Monster, уверяваме ви че ще изгорите доста калории.

6.    Споделете маршрута си. Съществуват купища smartphone приложения (препоръчваме Strava) – документирайте откъде сте минали, oсобено ако прокарате нова „пъртина“.

С Eljoy Monster ви гарантираме много адреналин и запомнящи се приключения!
Eljoy Bikes
enjoy your way ~

Етикети:

Ще Ви бъде интересно и:

LEAVE A COMMENT