10 съвета за повече забавление в снега с вашия electric fat-bike


Без значение дали карате по сняг, киша или лед – гарантираме ви грандиозно приключение

Преди да тръгнете по пътеките…

1)    Заредете батерията на макс и я дръжте на топло преди да излезете навън. Литиево-йонните батерии губят поне половината от капацитета си ако стоят на студа.
2)    Всъщност, добра идея е да държите и целият велосипед на топло. Студът може да увреди лагерите, веригата, спирачките и дерайльорите.
3)    Смазвайте веригата преди всяко каране.
4)    Изпуснете  гумите – оптималното налягане за каране по сняг е между 5-8psi . Предната гума може и да е по-мека от задната.
5)    Паркирайте колата си на най-ниското възможно място. Ако нещо се случи с мотора или батерията, по-лесно ще е да се придвижите надолу, отколкото нагоре…

Преживяването…

6)    Движейки се по лед, предната ви гума може и да тръгне в друга посока, така че бъдете подготвени за изненади. Възможно е да се налага често да пренасочвате велосипеда, компенсирайки отклоненията…

Внимавайте по подобни ледени участъци. Избягвайте резките въртения на кормилото, за да не се подхлъзнете по този безславен начин…

7)    Мислете за цялото колоездачно преживяване, като за контролирано пързаляне. Възможно е задната ви гума често да се върти свободно без сцепление – при натискане на спусъка на газта, или пък може да се хлъзга по снега – при натискане на спирачките. След известно време, със сигурност ще започнете да прогнозирате поведението на задната ви гума и ще знаете как да насочвате велосипеда във вярната посока. Използвайте внимателно (или въобще не използвайте) предната спирачка, поради риск от подхлъзване и падане. Ако се наложи , може да забавите скоростта и без спирачка – карайте в по-рохкия сняг.
8)    Искате по-малко каскади? Основната ви тежест трябва да пада върху педалите, а не върху седалката. Така велосипеда е значително по-контролируем.
9)    Скоростта е ваш приятел: звучи нелогично, но действително е така. При по-ускорено въртене на педалите, стабилността на велосипеда нараства драматично. Когато наоколо няма дървета, натиснете спусъка или въртете по-сериозно – удоволствието ще е пълно. Балансирайте с вътрешния крак при завоите. Карайте по-внимателно, когато дърветата са по-нагъсто, тук са възможни и изненадващи хлътвания в снежни навявания.
10)    Игнорирайте хейтърите, както и досадните „доброжелатели“, ентусиазирано описващи зловещи апокалиптични картини на вашите „мъки“ навън. Не се оставяйте да ви разколебаят – съжалението идва единствено от пропуснатите удоволствия!

enjoy your way~

Етикети:

Ще Ви бъде интересно и:

LEAVE A COMMENT